ORGANIC MISSION - A KÜLDETÉS ELKEZDŐDÖTT

Az Organic Mission Magyarország mesterien felkészült egy olyan európai üzlethálózat felépítésére, amelyet profi hálózatépítők hada indított útjára 2009. augusztus 24-én. Az Organic Mission küldetéséről átfogó képet kaphatsz, az oldalon.

Organic Mission on Facebook

Friss topikok

Organic Mission küldetése és vezérelvei

2009.08.19. 02:47 organicmission

Organic Mission küldetése: meggyógyítani Földünket, testi, lelki és anyagi jóléthez, tudatos élethez segíteni minél több embertársunkat. – Milliók életét jobbá tenni.

Az Organic Mission küldetésének vezérelvei:

  • Tisztelni és megóvni Földünket és az élővilágot, a természetes gyógyítás forrását.
  • Bio és biodinamikus alapanyagok termesztésével segíteni a bolygó
    ökológiai egyensúlyának és lakói egészségének helyreállítását.
  • Felismerve a Természet intelligenciáját: „Az egész több, mint a részek összege” – ezt a bölcsességet érvényesíteni az alapanyagok feldolgozásakor, a kivonatok, fermentált hatóanyagok előállításakor.
  • Csak kíméletes, vegyszermentes, legtisztább és leghatékonyabb kivonási eljárásokat
    használni az alapanyag természetes erejének megőrzése érdekében.
  • Támogatni, megbecsülni és jutalmazni a személyes törekvéseket,
    hiszen a küldetés sikere minden egyes résztvevő sikerén múlik.

Ezen vezérelvek alkalmazásával meggyógyítani Földünket, testi, lelki és anyagi jóléthez, tudatos élethez segíteni minél több embertársunkat. – Milliók életét jobbá tenni.

Az Organic Mission küldetéséről

Mi, az Organic Mission alapítói meggyőződéssel valljuk, hogy nincsen olyan lépés, amely túl nagy, és nincsen olyan lépés, amely túl kicsi lenne, ha Föld bolygónkról van szó. Ez nem egyszerűen cégfilozófia, hanem áthatja egész életünket, befolyásolja minden döntésünket. Ez éppúgy érvényes a biodinamikus termesztésre alkalmas földterületek vásárlására, mint a weboldalunk napenergiával történő működtetésére, amelynek megvalósításán jelenleg dolgozunk.

A Természet tiszteletének hiánya, a szűklátókörű, kicsinyes, anyagias gondolkodás ökológiai katasztrófa szélére sodorta bolygónkat, amelynek a következményeit szó szerint a bőrünkön érezhetjük. Úgy gondoljuk, hogy itt az ideje annak, hogy mindannyian, akik szeretnénk részt venni a Föld és lakói meggyógyításában, összehangolt cselekvéssel kezdjük el megtenni a szükséges lépéseket.
Azok számára, akik úgy gondolják, hogy egy ember túl keveset tud tenni a probléma méretéhez képest, álljon itt egy példa, amely minden kételyüket szertefoszlatja:
1987-ben svéd iskolás gyermekek összegyűjtött zsebpénzüket Costa Ricába, Monteverde-be küldték, hogy megvásárolják és így megakadályozzák egy darab őserdő és a benne lakó sok ezer növény-és állatfaj elpusztítását. Felhívásukhoz 44 ország gyerekei csatlakoztak, így több mint 54.000 hektár erdőt vásároltak és mentettek meg, amely jelenleg a legnagyobb privát kézben lévő birtok egész Közép-Amerikában, területe most is folyamatosan növekszik. Az erdő a térképeken a „Bosque Eterno de los Ninos” – „A Gyermekek Örökkévaló Őserdeje” néven szerepel, amely közvetlenül határos a „Luna Nueva” – „Új Hold” nevű biodinamikus, Demeter minősítésű farmmal, ahol az Organic Mission termékeihez használt alapanyagok egy részét termesztik.

Ha Ön tud annyit tenni Földünk meggyógyításáért, mint egy ötödikes, együttesen óriási dolgokra vagyunk képesek.


A növények tápanyagvesztésének okai

A nagyüzemi mezőgazdaság - ahol a terméshozam és a profit az elsődleges szempontok – kizsigerelte és kemikáliákkal itatta át a termőföldeket. Ennek eredménye az utóbbi évtizedekben mérhető és súlyosbodó, tudományosan számtalanszor bizonyított, két számjegyű (bizonyos anyagok esetében 90%-os) tápanyag – és ásványianyag-vesztés a megtermelt táplálékainkban. Ez nagymértékben hozzájárul az ún. „B-típusú” alultápláltság („Type B” malnutrition) járványszerű terjedéséhez, amely a nyugati világ halálozási statisztikáit vezető, krónikus degeneratív betegségek alapjául szolgál vezető kutatók szerint. Emellett olyan vegyi anyagok is megjelentek az élelmiszereinkben, amelyek szervezetre gyakorolt együttes hatását soha nem vizsgálták, pedig a „határérték alatti” mennyiségű vegyi anyagok károsító hatása a szervezetben összeadódhat.


A legmagasabb rendű hozzáállás a növénytermesztéshez

A bio és biodinamikus művelési mód képes leghatékonyabban helyreállítani az ökológiai egyensúlyt a mezőgazdasági művelés alá vont területeken, így gyógyítja a Földet, a megtermelt növények pedig tápanyagokban, hatóanyagokban páratlanul gazdagok.
A vegyszermentes növénytermesztés három legfontosabb szintje:

  1. Bio gazdálkodás: A növényvédőszerek, mesterséges hozamfokozók és genetikailag módosított fajok teljes kizárása a gazdaságból. A biogazdálkodás még nem jelenti automatikusan a talaj támogatását és az ökoszisztéma megóvását a jövőbeli növénytermesztés számára.
  2. Biodinamikus gazdálkodás: A gazdaság egy komplett, önmagát ellátó ökoszisztémát alkot, ahol a farmer, a növények, az állatok, a Nap, a Hold és más kozmikus erők egymásra hatása és egyensúlya biztosítja évről-évre a megújuló termést és növekedést. A vetés és aratás meghatározott ritmusban, a Hold ciklusainak figyelembevételével történik, csak állati és emberi erőt használnak a föld művelésére. A termőföld megújulását speciális trágyázási eljárásokkal és vetésforgó alkalmazásával érik el.
  3. Tanúsított biodinamikus gazdálkodás: A legmagasabb rendű biogazdálkodás a világon és a legnehezebben elérhető tanúsítvány. A havonta (!) történő szigorú ellenőrzés biztosítja a korábban ismertetett alapelvek maximális teljesülését úgy, hogy a bio-diverzitás és az ökoszisztéma megóvása a lehető legmagasabb fokú legyen. A farm egy élő, holisztikus organizmus, amely minden résztvevője számára - az egysejtűtől az emberig - biztosítja az élő tápanyagok és energiák folytonos körforgását. Az egyetlen tanúsító szervezet a Demeter International, amelynek tanúsítványa a világon a legnehezebben megszerezhető ökológiai tanúsítvány. A Luna Nueva farm rendelkezik Demeter tanúsítvánnyal.

Az Organic Mission termékek alapanyagainak döntő többsége rendelkezik bio és biodinamikus tanúsítvánnyal a termesztés helye szerint illetékes országban. A jelenlegi szabályozás szerint ez nem érvényes automatikusan hazánkban, mivel a más országban termelt bio és biodinamikus alapanyagokat egy magyar tanúsító hatósággal is tanúsíttatni kell. Ez korántsem egyszerű folyamat, mivel nemcsak a terméket, hanem a szállító járművet vagy a tárolás céljára szolgáló raktárat is tanúsíttatni kell, amely jelentősen megemeli a költségeket.
Ezért az Organic Mission termékek dobozain csak a fenti folyamat végigvitelét követően lehet majd az alapanyagokon túl magát a készterméket is bio, vagy biodinamikus jelöléssel fémjelezni. A tanúsíttatási folyamat lezárultáig is a termékek alapanyagainak bio, ill. biodinamikus tanústványai természetesen rendelkezésünkre állnak. (Bár ez a tanusíttatási folyamat végigvitele a termék minőségét nem, csak az árát fogja befolyásolni.)

Az alapanyagoktól a késztermékig

Nem kell különösebb bizonyíték annak alátámasztására, hogy a felhasznált alapanyagok minősége alapvetően meghatározza egy termék minőségét. Ez fokozottan igaz a táplálékkiegészítőkre, mivel ebben az esetben a termék biológiai hatékonysága az összehasonlítás mércéje. Csak a legjobb minőségű alapanyagokból lehet a leghatékonyabb termékeket előállítani. A táplálékkiegészítők sokszor kivonatokat tartalmaznak, ebben az esetben a kivonási eljárás is nagyban befolyásolja a késztermék biológiai hatékonyságát.

Sok gyártó hőt vagy durva kémiai oldószereket (pld. hexán és aceton) használ növényi kivonatok előállítására, amely károsítja az értékes hatóanyagokat és megjelenik a kivonatban. Az Organic Mission kivonatai hő és kémiai oldószerek nélkül készültek, mégis páratlanul tiszták és tömények. Ezt az ún. szuperkritikus extrakcióval érjük el, amely jelenleg a legmodernebb és leghatékonyabb kivonási eljárás. Az oldószer egy olyan ártalmatlan légköri gáz, amely a növények számára létfontosságú: a szén-dioxid. Alacsony hőmérsékleten, magas nyomáson a szén-dioxid cseppfolyósodik, a cseppfolyós széndioxidot átvezetve a növényen, a hatóanyagok teljes spektrumát magával viszi, majd a nyomást megszüntetve a szén-dioxid a légkörbe távozik. Ami megmarad, az a teljesen tiszta, rendkívül tömény esszenciája a növény hatóanyagainak, akár 250:1 töménységben. Ez a töménység a korábbi kivonási eljárásokkal elérhetetlen volt.

A bőség küldetése

Amennyiben egészségünk és környezetünk állapota nem ad okot a misszióhoz való csatlakozásra, meg kell említenünk a bőség küldetését. A bőség mindenki számára adott és elérhető. Nem adják ingyen, és nem osztogatják bárhol, hanem tenni kell érte. A helyes szemlélettel egész életét egy valódi „bőségkosárrá” teheti. Nem telik sok időbe és az Organic Mission iránymutatásával a kapcsolati gazdagság, érzelmi gazdagság és szabadidő bőség elérhetővé válik az Ön számára, akárcsak az anyagi bőség. A bőség a kiegyensúlyozott és biztonságos élet velejárója. A küldetés ezen a téren is elkezdődött.

Az Organic Mission elkötelezte magát küldetése mellett, társadalmi, politikai, gazdasági és egyéb hatástoktól függetlenül. Célunk saját, a családunk, barátaink, ismerőseink és utódaink jóléte, amelyet egészséggel és a környezetünk megóvásával biztosítunk.

>> Csatlakozz a küldetéshez!

...

Szólj hozzá!

Címkék: internetes munka organic mission varga anita gyólai györgy ludmán szabolcs www.organicmission.hu dr ládi szabolcs kettős fermentálás biológiai aktivitás dózisbiztos prof dr paul clayton

Felejtse el az alacsony hozamokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://organicmission.blog.hu/api/trackback/id/tr761321155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása